Beton Eigenschappen

bouw

Beton Eigenschappen

Beton

Beton is typisch een combinatie van grove en fijne toeslagmaterialen die samengevoegd zijn met een vloeibaar cement dat na verloop van tijd verhardt. Na verloop van tijd verandert het fijne toeslagmateriaal van beton in een fijn toeslagmateriaal dat bekend staat als "beton". Het mengsel van deze twee aggregaten, vaak vermengd met cement of andere materialen, geeft de textuur en het algemene uiterlijk van beton.

Om ervoor te zorgen dat een beton de gewenste eigenschappen van hardheid, druksterkte, weerstand tegen omgevingsspanningen, enz. heeft, moet het juiste mixontwerp en de juiste formulering van beton worden gebruikt. Het is belangrijk dat bij het ontwerp van de mix en de formulering van beton rekening wordt gehouden met de bestaande omstandigheden op het terrein, eventuele veranderingen op het terrein zoals ondergrondse kabels of stormafvoersystemen, de hoeveelheid en het soort verkeer op het terrein en de verwachte toekomstige omstandigheden (bijv. temperatuur, vochtigheid en wind).

Een betonbatchingmachine of mixer wordt gebruikt om de gewenste hoeveelheid toeslagmateriaal (fijn toeslagmateriaal) en waterstof (oliecomponent) te mengen en samen te voegen om de gewenste textuur en consistentie van beton te creëren. Nadat het mengsel is gemengd en verhit om de pasta te produceren, wordt het afgekoeld tot ongeveer 150 graden Fahrenheit om zich voor te bereiden op het uithardingsproces. De pasta kan dan worden overgelaten om te genezen voor ongeveer vier uur voordat het wordt blootgesteld aan de buitenomgeving. Uitharding is belangrijk, want als het beton niet goed uitgehard en verhard is, zal het resulterende oppervlak voortijdig barsten en uit elkaar vallen. Eenmaal afgekoeld, kan beton vervolgens worden geschuurd om een gladde, glanzende of matte afwerking te verkrijgen. Als extra bescherming nodig is, kan een kit worden aangebracht om te voorkomen dat zonlicht, water of chemicaliën het beton verzwakken.

Contact