Bouwen van superstructuren - Hoe bouw je superhelden

bouw

Bouwen van superstructuren - Hoe bouw je superhelden

Het bouwen van wolkenkrabbers is een van de meest ambitieuze ondernemingen in de bouwsector. Het vergt veel planning, financiƫle middelen en deskundigheid. De belangrijkste factor waarmee bij de bouw van wolkenkrabbers rekening moet worden gehouden, is de fundering waarop het gebouw rust. De fundering van de wolkenkrabber moet op een stevige ondergrond staan, zodat deze niet afbrokkelt door de constante druk van externe factoren zoals aardbevingen, het gewicht van de grond en andere onvoorziene gebeurtenissen.

Bouwen van wolkenkrabbers

Veel verschillende soorten funderingen worden gebruikt voor wolkenkrabbers. Een van de meest gebruikte is de betonmatfundering, die bestaat uit dikke stalen kolommen die tussen lagen steenslag worden gelegd. Een ander type fundering wordt rechtstreeks in de grond gegoten. Dit type fundering is sterker dan de traditionele betonnen muur, omdat de structuur daadwerkelijk in de grond is ingebed. Beton is het enige materiaal waarmee wolkenkrabbers worden gebouwd die sterk genoeg zijn om natuurkrachten te weerstaan.

Een ander type fundering voor wolkenkrabbers is het stalen buizensysteem. Hoewel dit type systeem massieve gebouwen kan dragen, wordt het beperkt door de diameter van de buizen. Het grootste probleem met deze systemen is dat het systeem het gewicht van de toren niet kan dragen omdat de grond gewoon te zacht is en de metalen staven de druk niet kunnen dragen. Deze structuren zijn beter geschikt voor door de mens gemaakte structuren zoals wolkenkrabbers.

Contact

bouw

Fundering laten controleren

Handige Links

Nieuwsbrief