Wat is beton?

bouw

Wat is beton?

Beton, ook bekend als gestort beton, is een mengsel van fijne en grove aggregaten die aan elkaar zijn gebonden met een elastomeervloeistof die tijdens het uitharden in de loop van de tijd hard wordt. De samenstelling van beton omvat cement, water, bijproducten van de mineraalverwerking, portlandcement, en kalksteen. In tegenstelling tot andere materialen, die vooraf moeten worden vervaardigd of gegoten, wordt beton voor de bouw ontworpen en vervaardigd in een fabriek met behulp van mallen om het exacte volume en de vorm te produceren zoals vereist. Beton wordt gebruikt als een zeer duurzaam en sterk bouwmateriaal, maar het wordt vaker gebruikt als een betonnen vloeren alternatief of als een belangrijk ingrediënt in decoratieve beton projecten, zoals gestempeld beton, gekleurd beton, gestempeld beton toppings, verhoogde beton, en gekleurd beton.

Beton

In het verleden werd beton alleen gebruikt als ondersteunend oppervlak voor gebouwen. In de loop der jaren zijn er verschillende vormen van beton ontstaan. Sommige van deze zijn Gestempeld beton (ook wel beton genoemd) die gestempelde patronen, kleurstof sublimatie beton, kleurmenging beton, en textuur beton. Gestempeld beton maakt gebruik van een unieke stempel patroon afgedrukt op het beton, terwijl kleurmenging en textuur beton maakt gebruik van een kleurstof en mallen systeem om een afdruk op het beton te creëren. Deze systemen zijn uniek vanwege de tijd en arbeid die met de formulering gemoeid zijn.

Beton heeft vele voordelige eigenschappen. Ten eerste is beton zeer duurzaam en sterk, wat betekent dat het in vrijwel elk constructie-element kan worden gebruikt. Ten tweede vergt beton niet veel onderhoud en reiniging, waardoor het een economische keuze is voor gebruik in commerciële structuren en in openbare parken, industriële complexen, en commerciële en residentiële structuren. Ten derde, aangezien beton voornamelijk vaste materie is, comprimeert het op natuurlijke wijze, wat de structurele sterkte en betrouwbaarheid verhoogt. Tenslotte is beton ook brandwerend en slipvast, wat beton tot een aantrekkelijk bouwmateriaal maakt.

Contact